Facebook Twitter YouTube

Cevizli Anakucak Gözlemesi

Cevizli Anakucak Gözlemesi

Malzemeler
6 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz

İçi için:
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tulum peyniri

Yemeğin Tarifi
Unu yoğurma kabına koyun. Yumurta, süt, sıvıyağ ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur tutun. Hamuru 12 eşit parçaya bölüp her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. 6 yufkanın her tarafına tereyağı sürün. Diğer 6 yufkayı da açıp yağlanmış yufkaların üzerine koyup kenarlarından bastırın. Sacın üstünde iki taraflı pişirin. Tulum peyniri ve ceviz içini karıştırıp gözlemelerin içine yerleştirin. Gözlemeleri rulo şeklinde sarın. Sıcak servis yapın.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir