Facebook Twitter YouTube

Cevizli Güllaç Sermesi

Cevizli Güllaç Sermesi

Malzemeler
12 yaprak güllaç
2,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker

Üzeri için
2 su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
2 yemek kaşığı nar tanesi

Yemeğin Tarifi
Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın. İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın. Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı. Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz. Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın.

Her yaprağa aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü de tepsiye ekleyin. Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın. Nar taneleri ve Hindistan cevizi tozuyla süslemek de tercihe göredir.

Not: Eğer süt yeterli gelmezse ılık şekerli süt eklemesi yapın. Süt çabuk bozulabilen bir ürün olduğu için servise bir saat kala tatlınızı hazırlayın. Artan tatlıyı buzdolabında saklayın.

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın!

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir