Cevizli Yufka Tatlısı

Cevizli yufka tatlısı malzemeleri
2 yufka
Tarçın
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbeti için
2.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Kızartmak için
Ayçiçeğiyağı
Cevizli yufka tatlısı hazırlanışı
Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet’tin tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim. Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yufkaları yuvarlak kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. 1.5 cm aralıklarla kesin ve her bir parçayı kürdana geçirin.
Ayçiçeğiyağını tavada kızdırın ve yufka rulolarını kürdanla birlikte yağa atarak kızartın. Kevgirle yağını süzdürüp şerbetin içine atın ve biraz bekletin.
Tatlıları servis tabağına alıp üzerine bol miktarda ince dövülmüş ceviz ve isteğe göre tarçın serpiştirerek servis yapın.