Facebook Twitter YouTube

Refika’dan Tarifler: “Tulum Peynirli Cevizli Pide”

Tulum Peynirli Cevizli Pide

Keyifle yazılarını her hafta takip ettiğimiz Refika’nın “mucize lezzetler”inden bir güzel örnek daha: “tulum peynirli cevizli pide“…    

Malzemeler

  • 1 adet Ekmek Hamuru
  • 150 gr. Tulum Peyniri
  • 4 çorba kaşığı iri dövülmüş Ceviz
  • 2 dal Biberiye
  • 2 diş Sarımsak
  • 2 çay kaşığı Dört Renk Biber
  • ½ bardak Ilık Su
  • 1 bardak Un
  • 3 çorba kaşığı Zeytinyağı

Yapılışı

•Pidelerin hamurunu hazırlamak için 1 ekmek hamuru ile 1 bardak unu karıştırıp çoğaltın (Vaktiniz yoksa, ekmek hamurunu biraz ince açarak kullanın).
•Kıvamı tutturmak için gereken suyu, çorba kaşığı ile yavaş yavaş hamura ekleyin.
•Hamuru çukur bir kapta eli bırakıncaya kadar karıştırın.
•Hamuru, un serpmiş olduğunuz tezgahta yoğurarak uzun kalın bir sosis haline getirin ve sosisi 5 eşit parçaya bölerek ufak bezeler yapın.
•Bezeleri, varsa bir oklava, yoksa silindir bir şişe ile 10-15 cm. çapında açın.
•Bu sırada fırını ve ızgarasını 175 dereceye ayarlayın ki fırın da fırın tepsisi de ısınsın.
•Açtığınız hamurları un serpmiş olduğunuz tezgahta 5 dakika kadar beklemeye bırakın ve pide içlerini hazırlamaya geçin.

Pide içi:
•Tulum peynirini iri parçalar halinde bölün.
•2 diş sarımsağı azıcık deniz tuzu ile havanda dövün. İçine 2 çay kaşığı kadar dört renk karabiberi ve 2 dal biberiyeyi ekleyin ve dövmeye devam edin.
•Tüm tatların birbirine geçmesi için 3 çorba kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Tulum peyniri içerisine 4 çorba kaşığı cevizi iri parçalar halinde kırıp ekleyin. Havandaki karışımı da ekleyip birbirlerine alışana kadar iyice karıştırın.
•Pide içinizi açtığınız hamurların üzerine bolca koyun, kenarlarını bastırın ki pişerken yağı dışına akmasın.
•Isınmış fırından sıcak tepsiyi çıkarıp unlayın (Fırınınız temiz kalsın istiyorsanız, öncesinde tepsiye fırın kağıdı serebilirsiniz) Pideleri dizdikten sonra tepsiyi yeniden fırına koyun, pideler 10 dakika içinde hazır olacaklar.

Afiyet Olsun…

Yoruma kapalı..