Facebook Twitter YouTube

Blog

Cevizli Üzüm Dilimleri

Malzemeler 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı ceviz 1 su bardağı fındık 1 su bardağı üzüm 10 adet taze kayısı 1 adet portakal Kek için: 3 adet yumurta 125 gr. margarin 1 su bardağı toz şeker 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yemeğin Tarifi Üzümü ılık suda bekletin. Mikserde margarin ve toz şekeri çırpın. Yumurta, vanilya, kabartma tozu ve un ekleyin. Fırına dayanıklı, yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. İri dövülmüş ceviz, fındık, doğranmış kayısı, üzüm, portakal suyu ve tarçını karıştırın. Hazırladığınız karışımı kekin üstüne eşit şekilde yayın. 180 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Kremayla …

Devamını Oku

Cevizli Güllaç Sermesi

Malzemeler 12 yaprak güllaç 2,5 litre süt 2 su bardağı toz şeker Üzeri için 2 su bardağı ceviz içi 1 yemek kaşığı gül suyu 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu 2 yemek kaşığı nar tanesi Yemeğin Tarifi Önce tozşekerle birlikte sütü ısıtın. İçindeki şeker eriyince, arzuya göre gülsuyunu katın. Güllaç yapacağınız tepsiye güllaçları koyduğunuz zaman yanlardan birer santimetre boşluk kalacak büyüklükte olmalı. Böylece sütle şişen güllaç, tepside sıkışmaz. Tepsiye her güllaç yaprağını koyduğunuzda üzerine el değecek sıcaklığa gelmiş olan şekerli sütle ısıtın. Her yaprağa aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü de tepsiye ekleyin. Üzerine ceviz içi serpip, dilimleyerek servis yapın. Nar …

Devamını Oku

Cevizli Pamuk Prenses

Malzemeler 8 su bardağı un 250 gr. erimiş margarin 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 paket kabartma tozu Tuz İçi için: 2 su bardağı ceviz 1 su bardağı pekmez Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Yemeğin Tarifi Cevizleri irice dövüp pekmezle karıştırın. 2 bardak suyla tozşekeri kaynatın. Soğuması için bekletin. Margarini eritin, sıvıyağ, ılık su, tuz ve karbonatı karıştırın. İçine yavaş yavaş un ilave edip sert bir hamur tutun. 20 dakika bekletin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın. Her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Hamurun kenarlarını keserek dikdörtgen şekline getirin. Ortasına cevizli …

Devamını Oku

Cevizli Roka Salatası

Malzemeler 1 demet roka 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 1 çay bardağı ceviz içi 2 adet yumurta 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar 2 yemek kaşığı kekun 1 yemek kaşığı zeytinyağ Karabiber Tuz Yemeğin Tarifi Bir kaba yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, kekun ve tuz koyup çırpın. Hazırladığınız karışımı biraz yağ koyduğunuz tavaya dökün. Omleti iki taraflı pişirin. Omlet soğuduktan sonra hamur kalıbıyla kesin. Salatanın üstünü süslemek için bir kenarda bekletin. Rokayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın. Salata kabına alın, kıyılmış maydanozla karıştırın. Dolmalık fıstığı yağsız tavada pembeleşene kadar kavurun. Ceviz içi ve fıstığı salatanın …

Devamını Oku

Cevizli Gül Tatlısı

Malzemeler 3 adet yumurta 3 su bardağı un Yarım bardak su 1 tutam tuz Üzeri için: 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz Kızartmak için: 1 bardak sıvıyağ Şurubu için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Yemeğin Tarifi Şurubu için; 2 bardak suyla 2 bardak tozşekeri 10 dakika kaynatın. 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin. Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin. 3 bardak unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve yarım bardak su ilave edin. Yumuşak bir hamur tutun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan iki adet eşit beze yapın. Bezeleri yufkadan …

Devamını Oku